bel ons:+32 (0)11 27 57 52 vind ons:De Lange Beemden 23 - 3550 Heusden-Zolder

Arti-Mill: Groothandel in meel en bloemArti-Mill: Groothandel in meel en bloem.

Nieuw: Carat® volkorenmeel


Op Broodway lanceren we de nieuwste generatie volkorenmeel: CARAT®

CARAT® volkorenmeel is van nature rijk aan vezels en waardevolle voedingsstoffen zoals ijzer, zink, magnesium, vitaminen. Tijdens het drievoudig fermentatieproces worden al deze stoffen geactiveerd. Zo worden deze nutriënten meer 'biobeschikbaar' en neemt ons lichaam ze beter op.

CARAT® volkorenmeel heeft drie voordelen voor u en uw klanten:

1. Meer biobeschikbaarheid


Tijdens de eerste fermentatiefase worden vooral de secundaire plantaardige bestanddelen uit de tarwekorrelmeer 'biobeschikbaar' gemaakt. Daardoor worden deze biologisch geactiveerde antioxidanten beter beschikbaar in onze voeding.

2. Meer minerale stoffen


Tijdens de tweede fermentatiefase wordt het fytinezuur met 30 % teruggedrongen, waardoor ons lichaam minerale stoffen zoals zink en ijzer nog beter kan opnemen.

3. Meer genieten


Tijdens de derde fermentatiefase ontstaan heerlijke aroma's en milde smaken. Tegelijkertijd wordt de bitterheid op natuurlijke wijze verminderd, waardoor van die typische bittere smaak van zemelen niets meer te merken is.

Europees project HealthBread


Het verhaal achter het CARAT® meel is al even bijzonder als het meel zelf. Bijna tien jaar lang werkten wetenschappers, molenaars en bakkers in opdracht van de EU aan een bijzondere innovatie. In het kader van de 'HealthGrain'- en 'HealthBread'-projecten wil de EU onze voeding gezonder en smaakvoller dan ooit maken.

Arti-Mill is door de Duitse fabrikant GoodMills, parter in het HealthBread project, benoemd tot exclusieve verdeler voor de Belgische ambachtelijke bakker en daar zijn wij fier op!

Het eten van volkorenbrood draagt er aan bij dat iemand voldoende voedingsvezels gebruikt in de voeding, hetgeen van belang is om het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas te verminderen. In de meeste Europese landen vindt de consument volkorenbrood niet aantrekkelijk. Met Carat® gaat dat veranderen...

CARAT is écht nieuw


Met CARAT bakt u het brood van de toekomst!  • Textuur: u bakt volkorenbrood dat er net zo fijn uitziet en aanvoelt als wit brood
  • Smaak: u bakt volkorenbrood met een milde smaak, dé voorkeurssmaak van vele consumenten
  • Gezondheid: u biedt uw klanten brood waarvan de waardevolle nutriënten beter opgenomen worden

Volkoren én zo lekker!


Veel mensen willen gezonder eten, maar vinden de smaak van volkorenproducten vaak niet lekker. Uit onderzoek blijkt dat mensen hun smaak voorop stellen en pas wanneer een product aan hun smaak beantwoordt, komen de gezondheidsaspecten aan bod. Wel, de fijne milde tarwesmaak van CARAT volkorenmeel weet de meest veeleisende consument te overtuigen.

U kunt CARAT inzetten op 2 fronten!

  • U bakt volkorenbrood, met alle pluspunten van vezels en mineralen, maar met de textuur van wit brood.
  • En u 'pimpt' uw volkorenbrood tot echt superfood!

Lancering op Broodway


Kom CARAT in primeur ontdekken op onze stand (nr 176). Wij laten u graag proeven wat CARAT doet in het brood, het brood van de toekomst!

CARAT is een belangrijke innovatie waarmee u op verschillende vlakken kunt uitpakken: u bakt de gezondste broden, maar ook krokante en zachte broodjes,...

Bent u niet in de mogelijkheid om CARAT op de beurs te ontdekken, dan komen wij deze innovatie graag bij u in de zaak voorstellen. Geef een seintje aan Jo (0475/34 09 01) of mail ons op .

Download persbericht (.pdf):
'Lancering CARAT volkorenmeel'

Contact

Contacteer ons voor kwalitatieve bakkerijgrondstoffen, we leren u graag beter kennen.

Arti-Mill, Jam N.V.

De Lange Beemden 23
3350 Heusden-Zolder
België
Vind ons op Google Maps.

Email:
Telefoon:

+32 (0)11 27 57 52

Fax:

+32 (0)11 27 57 48